eFortuna

Fortuna are deja o experiență de peste 30 de ani în domeniu, luând naștere în anul 1990, în Cehia, la Praga. Pe piața din România a intrat în 2015, odată cu preluarea agențiilor Public Win. Desigur, un brand precum Fortuna nu putea să rămână departe și de spațiul online, așa că în același an a deschis și site-ul efortuna.ro.

Părerea pariorilor despre Fortuna

Fortuna are peste 40 de mii de urmăritori pe Facebook și desfășoară constant promoții pe rețelele de socializare. Asta duce, desigur, la o relație tot mai bună cu pariorii, care își simt dorințele ascultate. Sau cel puțin văd că pot să își comunice ideile. Aproape toată lumea laudă cotele găsite pe site și nu există lucruri de care jucătorii să se plângă în mod constant.

Puncte tari

 • Cote excelente
 • Secțiune de e-Sports de top
 • Depunere minimă de doar 10 RON (în agenție)
 • Aplicație mobilă modernă

Puncte slabe

 • Acordarea bonusului de bun venit este destul de complicată

 

 

Fortuna funcționează în mediul virtual în legalitate pe baza licenței L1160665W000326, prin care poate oferi în legalitate pariuri sportive și jocuri de cazino pe site-ul efortuna.ro până la data de 31.08.2026.

Bonusuri (e)Fortuna

Primul lucru care ne întâmpină când vizităm o casă de pariuri nouă este bonusul de bun venit. Apoi, cum ne familiarizăm cu agenția, urmează și celelalte promoții și beneficii - oferte speciale, cote mărite sau bonusuri la reîncărcarea contului. Să vedem, câte dintre acestea se regăsesc în oferta Fortuna:

Bonus de bun venit

Bonus bun venit efortuna.ro

Sentimente contradictorii ne încearcă atunci când primim bonusul de bun venit de la Fortuna. El constă în 100% până la 500 RON, ceea ce reprezintă un adaos consistent și clar pentru contul unui jucător nou. Problema constă în termenii și condițiile de acordare a bonusului, pentru că acesta nu intră instant, ci în tranșe:

 • Bonusul trebuie activat (acceptat) în termen de 3 zile.
 • În maximum 3 zile de la activarea bonusului trebuie efectuată prima depunere. Valoarea acesteia este valoarea bonusului pe care jucătorul îl va primi după îndeplinirea cerințelor de rulare de 6X valoarea primei depuneri.
 • Rulajul trebuie făcut în maximum 14 zile de la efectuarea primei depuneri, la oricare dintre evenimentele sportive din oferta Fortuna, și la o cotă minimă pe bilet de 1.5.
 • Pentru ca rulajul să fie contorizat la bonus, evenimentul pe care ai pariat trebuie să fie validat.
 • După îndeplinirea a 50% din rulaj, jucătorul va primi 50% din valoarea bonusului. La îndeplinirea a 100% din rulaj, clientul primește restul de bonus, până la 100%. Suma bonus astfel primită trebuie rulată minimum o dată înainte de a fi retrasă.
 • Rulajul poate fi făcut atât la meciurile live cât și la cele pre-match.

Promoții ocazionale

Bonus efortuna

Fie că vorbim despre meciurile naționalelor de fotbal a României, cu Fortuna sponsor, fie că discutăm despre partide de Champions League, Europa League ori altă competiție importantă, pe site vei găsi periodic promoții interesante. Pariuri fără risc, bonusuri la reîncărcare sau rotiri gratuite la cazino în funcție de rulajul efectuat la pariuri sportive.

Cum te înregistrezi la Fortuna

Deschidere cont efortuna.ro

În doar câteva minute poți să îți deschizi cont nou la Fortuna și să profiți de toate promoțiile și bonusurile de pe site. Tot ceea ce trebuie să faci este să apeși pe butonul de “Înregistrare”, aflat în dreapta-sus, și să completezi următoarele date:

 • email, confirmare email, nume utilizator, parolă, confirmare parolă, prenume, nume, adresă, oraș, CNP, sex, data nașterii, număr de telefonul, tipul de bonus dorit, acceptul termenilor și condițiilor.

Pentru a avea contul activ este necesar să încarci câteva documente pentru a-ți verifica identitatea. O poți face accesând Contul Meu » Setări » Verificarea identității, unde poți încărca un act de identitate, extras de cont bancar/factură de utilități și copii după card de credit (sau după metodele folosite la depunere). Doar copia după un act de identitate este necesară în termen de 30 de zile pentru a trece procesul de verificare. Restul ți se vor cere atunci când dorești să efectuezi o retragere.

Metode de depunere și de retragere

Metode de plata efortuna.ro

Pentru a efectua o depunere, Fortuna îți pune la dispoziție cinci metode de plată: card de credit/debit, agenție Fortuna, Paysafecard, Skrill și Neteller. Depozitul minim pe care îl poți face este de 10 RON, la ghișeu dintr-o agenție Fortuna. În plus, depunerile în sălile offline te scutesc și de taxa de 2%. Operatorul a micșorat limita minimă și pentru alte metode, cum ar fi card de credit/debit și paysafecard. Suma este acum de 20 RON.

 • card de credit/debit: depunere minimă 20 RON, depunere maximă 20.000 RON
 • Paysafecard: depunere minimă 20 RON, depunere maximă 20.000 RON
 • Skrill, Neteller: depunere minimă 25 RON, depunere maximă 10.000 RON
 • Agenție: depunere minimă 10 RON, depunere maximă 45.000 RON

La retrageri, cea mai bună metodă este tot prin agenție. Asta pentru că suma minimă pe care o poți scoate este de 10 RON. Dacă alegi altă variantă, retragerea minimă crește la 50 RON. Nu poți retrage prin paysafecard, dar ai posibilitatea să îți scoți banii prin transfer bancar, unde retragerea minimă e de 50 RON. Fortuna a murit și retragerea maximă, setată în prezent la 45.000 RON pentru majoritatea metodelor (excepție Skrill și Neteller).

 • card de credit/debit: retragere minimă 50 RON, depunere maximă 45.000 RON
 • Skrill, Neteller: retragere minimă 50 RON, depunere maximă 10.000 RON
 • Agenție: retragere minimă 10 RON, depunere maximă 45.000 RON
 • transfer bancar: retragere minimă 50 RON, retragere maximă 45.000 RON

Viteza depunerii/retragerii

Indiferent de metoda pe care o alegi pentru a depune la Fortuna, banii intră instant. Am observat noi un delay de câteva secunde atunci când depui cu cardul, dar nimic care să te îngrijoreze. La retrageri, poți scoate banii prin Skrill/Neteller și prin agenție imediat ce retragerea este aprobată de departamentul respectiv de la Fortuna. Prin celelalte metode, tot procesul, de după aprobare, durează undeva la 2-5 zile.

Calitatea cotelor

Cote eFortuna

Un singur cuvânt descrie calitatea cotelor la Fortuna - premium!

Unele dintre cele mai bune cote de pe piața, iar asta dinainte să luăm în considerare numeroasele oferte de mărire de cote.

Prima dată, avem Oferta Plus, cu cote mărite în funcție de numărul evenimentelor pe care le adaugi pe bilet. Un fel de Super Extra la Superbet, doar că aici nu rămâne intacta, ci crește cu cât pui mai multe meciuri pe bilet. Fortuna le-a ordonat și frumos, în funcție de sport. Astfel, ai partide cu cote Plus la fotbal, tenis, handbal, hochei sau chiar volei și floorball.

Meciul Zilei nu se poate combina cu Oferta Plus, dar poți profita de cote mai bune la cele mai importante evenimente din ziua respectivă.

Odds Booster este una dintre ofertele noastre preferate, nu doar la Fortuna, ci și din tot domeniul pariurilor sportive de la noi din țară. Știm cum suntem cu toții tentați să mizăm pe favorite în meciuri importante, dar parcă niciodată cota finală nu e destul de atrăgătoare. Totul se schimbă însă cu Odds Booster la Fortuna, pentru că beneficiezi de o cotă mărită pentru ca anumite favorite să câștige, toate, în ziua respectivă.

Cu Betbuilder la Fortuna poți să pui mai multe pronosticuri de la același meci pe un singur bilet, asigurându-ți astfel o cotă mai bună.

Cum sunt puține case de pariuri care te lasă să pariezi pe cartonașe galbene pe Liga I la live (doar Betano, avem impresia), Fortuna ar putea să pună cote mizerabile pentru aceste linii. Mai ales la live. Totuși, ele sunt decente și reflectă realitatea din teren. Dacă ești un amator al cotelor mari, uită-te și peste rubrica “speciale fotbal”, undei vei găsi câteva pronosticuri la cote uriașe.

Sporturi acoperite

Sporturi eFortuna

Fortuna este un site de pariuri care îți oferă cote mărite la meciuri de floorball. Deci cam îți dai seama că nu se joacă atunci când e vorba de acoperirea unei piețe cât mai largi de sporturi. Poți să pariezi pe cricket, arte marțiale, șah sau chiar squash. Da, squash-ul nu e doar un sport pe care îl vezi în filme că îl practică bancherii în timpul lor liber.

În cazul în care gândești pariuri pe termen mai lung, ai la dispoziție pronosticuri antepost din cele mai importante sporturi: fotbal, tenis și baschet. Fortuna e și una dintre puținele case de pariuri online care oferă constant multiple piețe din diferite sporturi de iarnă.

Secțiunea de e-Sports la Fortuna a devenit acum una separată.

eSports eFortuna

Probabil te întrebi de ce. Pentru că operatorul a luat exemplul celor de la Maxbet și nu numai că te lasă să pariezi pe o sumedenie de sporturi electronice (Dota 2, Valorant, Starcraft II, King of Glory, Call of Duty etc.), dar și te lasă să alegi din zeci de opțiuni la câte un meci. De exemplu, Unibet avea număr de “kills” pe o hartă la Dota 2, însă doar la meciuri importante. La Fortuna, ai la orice meci de Dota 2. Ba chiar linii multiple pentru această piață.

Experiența online

Site web efortuna.ro

Faptul că Fortuna doar a trebuit să adapteze site-ul (pe care îl avea deja) pentru piața din România a contat enorm. În acest mod, s-au evitat multe probleme pe care le întâlnești pe orice site care e la început. În prezent, eFortuna merge absolut genial, cu delay minim și conținut de calitate, care poate fi reperat foarte ușor.

Culorile predominante pe site sunt galbenul (evident) și negrul. O combinație care merge excelent, fiindcă scrisul galben pe fond negru se citește relativ ușor. Cele mai tari oferte din sport de la Fortuna sunt situate în partea de sus a ecranului, în zona centrală, în timp ce sporturile acoperite sunt în stânga, ca la toate casele de pariuri. Tot în partea centrală, sus, vei vedea și “analizele” celor mai importante partide. O serie de statistici vitale pe care trebuie să le iei în considerare înainte să mizezi pe acel meci.

Aplicația mobilă

efortuna.ro app android ios

Una dintre cele mai moderne aplicații mobile pentru pariuri sportive vinde la Fortuna. Și e disponibilă atât pentru utilizatorii de Android, cât și pentru cei care folosesc produse Apple. Primii pot descărca app-ul direct de pe site, pentru ca utilizatorii de iOS să intre în Apple Store pentru a downloada aplicația.

Ce vei găsi pe aplicația celor de la Fortuna? O mulțime de funcții inteligente pentru ca tu să pariezi ca un profesionist. Cu Touch ID te poți conecta direct cu amprenta, fără să mai bagi parola, în timp ce pariul instant te lasă să îți plasezi pronosticul din doar două atingeri. Pe aplicație vei avea și statistici pentru a-ți ușura misiunea de a lua o decizie în vederea pontului câștigător.

Pariuri live / streaming

Live eFortuna

Secțiunea de live este excelent structurată, cu live streaming, tracker și statistici în partea dreaptă, în timp ce în stânga avem meniul cu toate sporturile care sunt în acel moment disponibile pentru pariere live. În dreptul fiecărui sport vom vedea și numărul evenimentelor care sunt în desfășurare.

Opțiunile la live sunt cele standard pentru o casă de pariuri de top precum Fortuna, incluzând cornere, cartonașe și scor corect. Variantele de pariere la tenis ne-au impresionat, pentru că poți să mizezi pe numărul de puncte care sunt în următorul game sau cine ia un anumit punct într-un game. Un adevărat roller-coaster de emoții dacă te apuci să pariezi pe așa ceva.

Sunt peste 140.000 de transmisiuni live pe an la Fortuna, inclusiv din competiții importante de fotbal, precum Liga I, Bundesliga ori Serie A. Turnee de tenis sau competiții de baschet sunt și ele în direct pe streamul celor de la Fortuna.

Games & Casino

Games eFortuna

Sunt două secțiuni diferite la Fortuna, dar practic ele unesc toate jocurile de cazino pe care poți să le găsești pe site, de la sloturi la jocuri de masă. Printre furnizorii care asigură jocuri ca la aparate la Fortuna Casino se numără Novomatic, Apollo, NetEnt, Play’N Go, dar și EGT. Așadar, dacă îți plac sloturile cu fructe clasice, poți oricând să încerci, pe bani reali sau pe fise virtuale, jocuri precum Dazzling Hot, Flaming Hot ori Shining Crown.

Casino eFortuna

Ai 16 jocuri de masă, care includ ruletă, blackjack, baccarat, cât și hold’em. Mizele la aceste jocuri sunt, de regulă, destul de mici, poate cât să-ți faci încălzirea pentru live casino.

Una dintre principalele atracții ale cazinoului Fortuna este dată de jocurile cu jackpot. Mai ales cele din seria Age of the Gods, cu premiu în valoare de peste 1.300.000 RON. Jackpoturi fabuloase poți să găsești și la Cat in Vegas, Beach Life sau Buffalo Blitz Megaways.

Live Casino

Cazinou live efortuna

Secțiunea de cazino este una impresionantă la Fortuna, dar cea de live casino nu e chiar la fel. Recunoaștem, am văzut câteva mai bune, mai ales în ceea ce privește numărul opțiunilor disponibile. Doar 11 mese în total, dintre care 8 de ruletă, 2 de blackjack și una de baccarat. Miza minimă la masa de baccarat este de 5 RON, în timp ce ruleta poate fi jucată pe un pariu minim de 1 RON, la Greek Quantum Roulette.

Loto

Loto eFortuna

Cele mai importante loterii internaționale sunt la Fortuna, iar tu poți să îți schimbi norocul cu un singur bilet. Încearcă Grecia Kino, Polonia Keno sau Italia 10eLotto și vezi ce îți rezervă soarta. Vei găsi cel puțin câte o extragere la orice oră din zi și din noapte.

Lucky Six Virtuale

Lucky Six Virtuale efortuna

Această secțiune combină alte două părți foarte interesante ale unui site de jocuri de noroc. Avem, pe de-o parte, loterii online, ca Lucky Six, Lucky X și Next 6, dar și jocuri virtuale. Meciuri de fotbal, curse de cai, curse de câini, curse auto și curse moto sunt la virtuale. Ni s-a părut interesant cum unele meciuri de fotbal virtual sunt comentate în română.

Rețea de agenții stradale

Sunt aproximativ 800 de agenții Fortuna împrăștiate în toată țara, ceea ce face să fie foarte ușor să depui și să retragi dintr-o locație offline. Pe un bilet Fortuna plasat în agenție poți să ai Bonus Dublu, dar și Pariu Șansă. Totodată, agențiile Fortuna sunt recunoscute pentru premiile senzaționale care se acordă la sloturi.

Suport tehnic, relații cu clienții

Poți lua legătura cu echipa de suport prin Live Chat sau prin telefon, la numărul +4031.423.15.00, ori prin mail, la adresa contact@efortuna.ro. Personalul este foarte bine pregătit și problemele se rezolva destul de prompt, mai ales cele legate de validarea contului sau a unei metode de plată, însă suportul tehnic e online doar între 10:00 și 22:00. Sperăm ca Fortuna să se gândească la un program non-stop în viitorul apropiat.